Aankoop

Het verschil tussen een makelaar en een aankoopmakelaar?

  • Een aankoopmakelaar adviseert de koper van een huis.
  • Een verkoopmakelaar adviseert de verkoper van een huis.

Op het eerste gezicht lijkt dat volkomen logisch en niets bijzonders. Stel, u wilt een huis kopen. In de meeste gevallen krijgt u dan te maken met de makelaar van de verkopende partij. Deze verkoopmakelaar behartigt echter niet úw belang, maar dat van de verkoper.

Dit betekent in simpele taal dat de makelaar belang heeft bij een zo hoog mogelijke prijs voor de woning.

Dat is compleet anders met een Aankoopmakelaar van Beckers Makelaardij. Beckers Aankoopmakelaars werkt met een beloning die deels gebaseerd is op het verschil tussen vraagprijs van de verkoper, en de prijs waarvoor u het huis uiteindelijk koopt. Zo bent u er zeker van dat we voor u het onderste uit de kan halen.

verkoop

Hoe kiest u de goede makelaar?

De beste makelaar, hoe kiest u die? Eerst is het belangrijk vast te stellen wat voor u de beste makelaar is. Als u uw woning wilt gaan verkopen, hoopt u over het algemeen

1. dat uw huis snel verkocht is
2. dat uw huis wordt verkocht tegen de beste prijs
3. dat het verkoopproces met de makelaar prettig en soepel verloopt.

De beste makelaar kiezen?

Misschien kiest u voor een makelaar vanwege de hoge vraagprijs die de makelaar adviseert voor uw huis. Misschien wilt u kiezen voor de makelaar met de laagste kosten. Maar dat is vragen om problemen op alle genoemde gebieden.

Want naast snel verkopen van uw huis tegen de beste prijs wilt u ook dat de makelaar bij u past! Een prettige samenwerking met goede communicatie is heel belangrijk voor uw gevoel en het resultaat.

Een goede makelaar levert top kwaliteit voor een scherp tarief. De beste prijs/kwaliteit verhouding dus. Maar hoe bepaalt u of een makelaar dat levert?
Maak vrijblijvend een afspraak met ons en ervaar onze aanpak.

taxaties

Uw huis taxeren

Er kunnen vele redenen zijn om een woning te laten taxeren. Van een toetsing van de beschikking voor de Wet Onroerende Zaken (WOZ) tot het bepalen van de herbouwwaarde in verband met de opstalverzekering.

De meest voorkomende taxatie is die voor het verkrijgen van een hypotheek. Iedere taxatie heeft een eigen invalshoek en dus een eigen uitkomst. De waarde bij herbouw is iets anders dan de marktwaarde. In alle gevallen is echter een taxatierapport van een beëdigd makelaar en taxateur in onroerend goed noodzakelijk. 

Een goede taxatie is van onschatbare waarde. Waar u ook een taxatie voor nodig hebt: de makelaars van Beckers Makelaardij verzorgen een zorgvuldige waardebepaling, toegesneden op het doel en voorzien van de nodige onderbouwing.

Wij letten nadrukkelijk op essentiële informatie zoals: erfdienstbaarheden, locatie, bouwkundige staat, bestemmingsplan en marktontwikkelingen zoals prijsstijgingen bij onze taxatie. Wij voeren uw taxatie snel en vakkundig uit en lichten deze bij eventuele vragen graag toe.

Beckers Makelaardij, voor uw taxaties in Zuid-Limburg, is aangesloten bij de volgende organisaties:

NVM
NWWI
Stichting VastgoedCert
 

Wilt u vrijblijvende offerte voor de taxatie van uw woning of bedrijfspand? Neem dan contact op via 046 4000 460.